Vi hälsar Fredrik Mogren välkommen

Nu är rekryteringen klar för näringslivsutvecklare till Närsam.

I mitten av augusti kommer Fredrik Mogren att börja sitt nya jobb som Näringslivsutvecklare på Näringslivssamverkan i Kristinehamn AB, Närsam. Fredrik kommer närmast från en tjänst som Företagsrådgivare på Swedbank i Kristinehamn.

 -Vi är väldigt glada att kunna hälsa Fredrik välkommen till Närsam. Fredriks kunskap och erfarenhet om entreprenörskap och Kristinehamn näringsliv kommer att göra Närsam än starkare i sitt uppdrag att stödja, stimulera och utveckla Kristinehamns näringsliv, säger Madelen Richardsson, Näringslivschef i Kristinehamn och VD för Närsam.

Närmare presentation av Fredrik kommer i augusti.

Skriv ut E-post

Sommarlovsentreprenör Kristinehamn 2017

Vill du ha söka ett annorlunda sommarjobb?

Har du gått och funderat på en affärsidé?

Under perioden 12 juni till 30 juni, erbjuder Näringslivssamverkan i Kristinehamn, Närsam, 20 ungdomar ett stimulerande och entreprenöriellt sommarjobb.

Under tre veckor får du inspiration och utbildning i syfte att realisera en idé som du under din ferie sedan kan tjäna pengar på. Personal från UF-kontoret i Värmland handleder och coachar dig under hela perioden.

Målet är att du ska lära dig hur man tar fram och omsätter en affärsidé i praktiken. Under processen får du stifta bekantskap med grunderna i försäljning, marknadsföring och företagande. Du får även värdefulla arbetslivserfarenheter. Med hjälp av ditt sommarjobb får du en flygande start inför UF-året. Vi hoppas naturligtvis att även du som inte valt UF-företagande gör det i samband med läsårets början.

Vad händer under sommarjobbet

Sommarlovsentreprenör Kristinehamn 2017 håller på i sammanlagt tre veckor. Naturligtvis har du möjlighet att fortsätta företagandet efter att de tre veckorna på egen hand. Vi börjar med en kickoffvecka där du under kreativa och inspirerande former skapar dina affärsidéer. Relevanta och inspirerande föreläsningar varvas med praktiska workshops, allt för accelerera idé- och läroprocess. Majoriteten av passen leds av personal från UF-kontoret, men vid några tillfällen kommer externa föreläsare från näringslivet att agera processledare.

Efter kickoffen ska du som entreprenör stå redo att testa dina vingar. Vecka 2 och 3 i Sommarlovsentreprenör med UF handlar om att göra pengar av idé. Här är det således frihet under ansvar som gäller. Bortsett från de avstämningar som görs har du möjlighet att fritt disponera din tid. Men under det egna arbetet har man som deltagare alltid nära till coachning och handledning av UF-personal.

Projektplan: Sommarentreprenör Kristinehamn 2017

April-maj 2017:

Anmälan till Sommarentreprenör med UF

Minikickoff: Träff med alla deltagare, inofficiellt startskott för entreprenörskapsutbildningen.

Vecka 1: Kickoff

Måndag: Tema, Kreativ workshop – från idé till realisation.

Tisdag: Tema, ”100-lappen”, presentationsteknik och försäljning.

Onsdag: Tema, marknadsföring och marknadsundersökning.

Torsdag: Tema, Skatteverket.

Fredag: Tema: UF-året på en halvdag och inspirationsföreläsning.

 

Vecka 2: Eget företagande

Måndag: Handledning/avstämning

Tisdag: Handledning/avstämning

Onsdag: Handledning/avstämning

Torsdag: Handledning/avstämning

Fredag: Inspirationsföreläsning

 

Vecka 3: Eget företagande

Måndag: Handledning/avstämning

Tisdag: Handledning/avstämning

Onsdag: Handledning/avstämning

Torsdag: Handledning/avstämning

Fredag: Final och diplomering!

Ersättning: Under vecka 1 till 3 kommer du att få ersättning för ditt sommarjobb med 59 sek per timme inklusive semesterersättning. Det är 6 timmars arbetsdag, kl. 8.00–15.00. Du kommer även att erhålla ett stipendium på 2 000 sek att använda till uppstarten av ditt sommarlovsföretag under förutsättning att du deltagit aktivt under hela vecka 1.

Lokaler: Näringslivssamverkan, Kristinehamns Conference center, Västerlånggatan 21.

Anmälan: Grundkravet för att ansöka till sommarlovsentreprenör 2017 är att du måste vara skriven i Kristinehamn. Du måste ha gått ur årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Anmälan skickar du senast den 12 maj till: maria.springfeldt@naringslivssamverkan.se

Skriv ett mail med dina kontaktuppgifter; namn, adress, telefonnummer och mailadress. Skriv även några rader om dig själv och varför du söker till sommarlovsentreprenör 2017. Om du redan nu har en affärsidé inför sommaren så får du gärna berätta om den.

Har du frågor kontakta; Madelen Richardsson, Näringslivschef i Kristinehamn,
0550-858 66 eller
madelen.richardsson@naringslivssamverkan.se

 

Är du intresserad att söka jobbet? Klicka här

Skriv ut E-post

E-handelsguide

Funderar du på att stärka din verksamhet med hjälp av e-handel? Inom projektet "Hållbar handelsutveckling" så har flera seminarier hållits men också fler på gång längre fram.

Här finns guider hur man startar e-handel av Urban Lindstedt

Starta e-handel
Klicka här

Kort version starta e-handel
Klicka här

Skriv ut E-post

Har du en idé för Kristinapengen?

Turismenheten samverkar med kulturförvaltningens satsning på Kristinehamns 375-årsjubileum och kommer använda våra olika kanaler för att nå så många besökare som möjligt. Inom ramen för projektet förfogar turism över totalt 30 000 kronor som ska bidra att lyfta besöksnäringens egna initiativ.


Företag, föreningar och organisationer (ej kulturföreningar som hänvisas till Kulturförvaltningen) kan ansöka om stödet (min 5 000, max 30 000 kr) genom att maila sin idé till turist@kristinehamn.se innan midsommar 2017. Märk mailet

”Kristina-peng”. Stödet kan användas till aktiviteter, evenemang, produkter, marknadsföring med koppling till Kristina jubileet i oktober månad 2017.


Vi uppmuntrar och prioriterar idéer som;

- Flera företag står bakom och som sker i SAMARBETE

- Utgör NYA aktiviteter med anknytning till Drottning Kristina

- Särskilt syftar till att nå TURISTER, besökare utifrån, gärna internationellt

- Anknyter till TEMA i Kristinehamns besöksplan (utöver Kultur & Historia)


Drottning Kristina är en personlighet som ur turism perspektiv kan användas över tid i marknadsföringen av Kristinehamn. Tillsammans kan vi se till att 375-års jubileet blir startskottet för det! Välkomna med era idéer till turist@kristinehamn.se

Klicka här


Allt gott.


Kristinehamns turistbyrå
Direkt: 0550-881 87

Södra Torget 3, 681 84 Kristinehamn
visitkristinehamn.se

Skriv ut E-post

Demo
 

Landsbygdsrådgivning

Närsam stödjer, stimulerar och utvecklar tillväxt i Kristinehamns landsbygdsföretag.

Läs mer

 

RollsRoyce 201113 008
 

Entreprenörskap i skolan

Närsam arbetar med att stimulera samarbete mellan näringslivet och Kristinehamns skolor.

Läs mer

Demo
 

Centrumutveckling

För Närsam är centrumutvecklingen en tillväxtfaktor för hela näringslivet i Kristinehamn.

Läs mer